KalandKalap

Kalandkalap vagy kaland kalap?

Miért kalandkalap: A kalandot szeretjük, a kalap pedig jól áll nekünk.🤠

Bár a viselése nem mindig lehetséges. Szeles időben például kifejezetten rizikós, ha nem akarunk újat beszerezni.
Hideg időben szintén nem javasolt, mert a testünk melege elszökik, a kalap nem tartja bent, és a fülünk is fázni fog.
Melegben hosszú hajjal megint csak nem a legpraktikusabb viselet, mert ha a hosszú hajat összefogjuk, hogy szellőzzön a nyak, akkor nem áll meg a fejünkön a kalap, ha pedig kiengedve van a haj, az borzasztóan meleg tud lenni.
Esőben szétázik, napsütésben nem szellőzik eléggé… peraze jobb annak aki kopasz és csak a nap ellen kell védelem. 😎

Mennyi nehézség.

A kaland kalap egy szűkebb köztudatban pedig katonai vonatkozással rendelkezik. Hát katonai vonatkozás az akad itt is.

kalandkalap
kaland kalapok, ezer éves képek

Félreértés ne essék, csak az egyikünk volt igazi katona.

De ez a kaland kalap valami más. Ez szalmaszerű anyagból van. Sok kalandot átélt, de a fent említett nehézségek miatt inkább csak dísz, képek erejére felvesszük, bár sokszor az is elmarad. Meg azért jól hanzik. Kalandkalap. Szóköz nélkül.

Kalandkalap

Egy szalaggal átkötve, piros-sárga-piros. Spanyolországban vettem, így nyilván a spanyol zászlót idézi. Elmentünk párként is megjárni egy Caminot. A spanyol szalaggal átkötött kalandkalapban… Kalandos volt, ahogy minden helyi beszélgetésbe szeretett volna elegyedni velünk, természetesen spanyolul. Egy nap után sunyiba lehajtottuk a felső piros szalagot. Így már csak sárga-piros maradt. Így már kinek jutna eszébe, hogy ez egy spanyol zászló, és beszélünk spanyolul is?! 😄 (azóta lassan mondjuk tényleg… Legalább az egyikünk, egy kicsit)
A Camino alatt felső piros csík eltűnt a kalapról, de a spanyolul történő beszélgetési kezdemények nem.

De Olaszországban sem, ahol szintén borzasztó nagy lelkesedéssel – és kitűnő spanyolsággal köszönt ránk egy illető. Szeretett volna beszélgetni is lehet, de sajnos ebben nem talált partnerre.

Kalandkalappal vagy anélkül…

a lényeg, hogy vagyunk, kalandozunk, és ezen az oldalon olvashatsz rólunk. Jó kalandozást kívánunk! 🤠😎

2 Comments

 1. Kedves Boróka és Győző
  Egy fél éve nézem a videóitokat, nagyon jól csináljátok az életeteket.
  Gratulálok.
  Én Mircz Nárcisz 55 éves vagyok, sajtmesterként tevékenykedem. Mircz Nárcisz vagy Nárcisz Birtok néven találtok rólam filmeket a youtubon. A fiamnak most adom át a vállalkozást és elkezdtem lakóautót építeni, a jövőben sokat szeretnék úton lenni. Sokat tanulmányoztam a felszereléseket, van egy elképzelésem és van egy komoly már nem barkácsműhelyem. Bármit kimarunk, esztergálunk, nyomtatunk és rozsdamentest hegesztünk( Győző neked szól)
  Ha gondoljátok, eljőhetnétek hozzám pár napra, van 25 féle sajt amit bor mellett napokig lehet fogyasztani az esti beszélgetések során. Összebarátkozhatunk mert Európában úgyis sokszor össze fogunk futni. Napközben pedig Győző fejlesztheti a lakóautót a műhelyemben.
  Várom jelentkezéseteket.
  Nárcisz
  narcisz@goldweb.hu
  06 20 3359 620

  1. kalandkalap

   Kedves Nárcisz!
   Ne haragudj, hogy csak most írunk, a blogot elég ritkán nézzük
   Nagyon jól hangzik a terved, és nagyon szívesen meglátogatnánk, bár most épp Spanyolországban vagyunk, de legközelebb, amikor Magyarországon leszünk, mindenképp teszünk egy kitérőt feléd, amennyiben még áll a meghívás
   Ha pedig már elkészült a lakóautó, és úton vagy, akkor valahol útközben találkozzunk.
   Vegyük fel a kapcsolatot mindenképpen valamilyen privátabb formában (pl. facebook üzenetben, vagy írjunk neked emailt az itt látható címen?).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük