KalandKalap

Célunk

Miért indulunk útnak?

Sokan szeretünk utazni. Van, aki csak szeretne szép tájakat látni, kikapcsolódni. Van, aki új emberekkel szeretne megismerkedni, vagy kalandokra vágyik, új ízeket szeretne kipróbálni, tapasztalni, felfedezni más szokásokat, kultúrákat. Mindenkinek megvan a maga motivációja. És hogy mi miért indulunk útnak?

Keressük azt a helyet, ahol szívesen töltünk el sok-sok évet. Ahol letelepednénk, és berendezkednénk hosszú távon. Amit egyszer otthonunknak hívhatunk. Jártunk már mindketten valóban szép helyeken (reméljük, hogy fogunk is 😊) de szeretnénk mi is végül kikötni valahol. Mivel egyikünknek sincs pontos elképzelése arról, melyik országban telepedne le, a legjobb ötletnek az tűnt, hogy kipróbálunk minél többet. Számunkra nemcsak olyan szempontok a mérvadók, hogy stabil legyen a gazdaság, több pénzt lehessen keresni, mint Magyarországon, vagy ne károgjanak ennyit az emberek… Van egy-két szempont, de erről később… 😉

miért indulunk útnak
Indulás! 😁

Hogyan?

A világjárás mikéntjéről is megoszlanak az ízlések és preferenciák. Mi a „kényelmes” utazók közé sorolnánk magunkat, akiknek túl sok motyójuk van ahhoz, hogy csupán egy hátizsákba begyömöszöljön mindent, (na igen, a sziklamászás és egyéb sportok szépségei…😊) így a lakóautós utazók táborát erősítjük. Ez lehetőséget nyújt a mobilitásra, a kényelemre és a privát szférára is, illetve hosszútávon esetleg anyagilag is kedvezőbb lehet, mivel a szállás adott. Arról nem is beszélve, hogy mindketten szeretünk vezetni. Leginkább az autópályákat és gyorsforgalmi utakat elkerülve, szépen nyugisan, kalandosan, megcsodálva a tájakat.

Van itt egy részletesebb pro-kontra cikk a lakóautós és a hátizsákos utazás összehasonlításáról.

És a blog…?

Ezen az oldalon szeretnénk megosztani veletek az élményeink mellett azt is, ahogyan mi látunk egy-egy országot. Igyekszünk ezeket nemcsak szubjektíven, a mi szemüvegünkön (nincs is!😁 ) keresztül bemutatni, hanem egy kicsit objektíven, különböző szempontok mentén is. Egy kicsit amolyan elemzős szemmel; és hogy tényleg életszerűbb legyen, igyekszünk alkalmi munkákat is vállalni az adott országban, hogy ne csak az utazók szemével nézzük meg az adott helyet, hanem valóban, részletesebben is megismerjük.

Ezen kívül szeretnénk egy kicsit az „alternatív” életet élők táborát is erősíteni, megmutatni, hogy nemcsak úgy lehet leélni az életet, hogy pörgünk a mindennapi mókuskerékben, hogy nagyobb házat, nagyobb tévét és nagyobb hitelt szerezzünk. Mi máshova tesszük a hangsúlyt az életben. Kevésbé a tárgyak, vagyon gyűjtésére, sokkal inkább az élmények, emlékek, tapasztalatok megszerzésére.

Reméljük, hogy velünk tartasz az utunkon, és érdekes, hasznos, gondolatébresztős dolgokat olvasol nálunk 😉

Követhetsz minket instán és facebook-on és youtube -on is.

Kalandra fel! 🤠