Kezdetek

Kezdetek

A 2020-as évben igazán sok változás lép be az életünkbe. Minden kezdet valaminek a lezárását is jelenti egyben. Búcsúzunk az eddigi „normál-ember-életünktől”, és felépítünk valami újat, amit együtt álmodtunk meg, és számunkra nem mindennapi.

Rengeteg a terv, és a tennivaló, vázlatosan a kitűzött céljaink:

  • szabadúszóvá válni, hogy helyfüggetlenül tudjunk dolgozni 💻
  • kilépni az alkalmazotti létből
  • elköltözni Budapestről vidékre 😢
  • eladni/elajándékozni a cuccaink 90%-át
  • vásárolni egy kisbuszt 🚐 🤠
  • átalakítani egy mozgó minilakássá 😉
  • összeházasodni 🥰
  • elbúcsúzni
  • és elindulni a határozatlan ideig tartó világ körüli nászutunkra

Elég tartalmas, ugye?! 😄 Valószínűleg nem fogunk unatkozni. És ezek csak a közös célok, emellett akadnak azért bőven személyes ügyek is. Lelkesen vágunk bele, és készülünk fel ezekre a hatalmas dolgokra, amik előttünk állnak.

A változás

A változás általában stresszt okoz az emberek életében. Nincs ez máshogy nálunk sem, ám mivel nálunk a változás inkább egyfajta szándékos változtatás, a stressz is inkább pozitív energiaként érkezik az életünkbe, igyekszünk a javunkra fordítani. Például álmatlan éjszakákon (na jó, ilyen nem nagyon létezik, mert kellőképp el szoktunk fáradni 😅) rengeteget olvasunk, videókat nézünk, informálódunk egy-egy témában. Mit hogyan kell felépíteni, kialakítani stb. A felkészülés fontos részét képezi a későbbi sikernek. Legalábbis szerintünk. Ezért igyekszünk mielőbb elkezdeni. Nemcsak az életterünket változtatjuk meg, hanem egy teljesen új életritmust, életstílust és gondolkodásmódot igyekszünk bevezetni.

A minimalizmus

Napjainkban egyre népszerűbb, és mi is igazán tudunk azonosulni vele – nemcsak a szükség miatt, hogy kevés lesz a hely a kisbuszban. Bár ez is egy nyomós indok.😄

A lényege, hogy minél kevesebb felesleges dolgot birtokoljunk. Csak azt, amire valóban szükségünk van. Itt olvashatsz róla egy picit részletesebben:
https://player.hu/eletmod/minimalista-eletmod/

Amit birtokolsz, az birtokba vesz - jöhet a változás

„Amit birtokolsz, az birtokba vesz”

/Harcosok klubja, 1991/

Kevesen vesszük a fáradságot arra, hogy megvizsgáljuk, mi az amire igazán szükségünk van, és nem csak a helyet foglalja. (Ha van!) Mi nem szeretnénk, ha a túl sok ingóságunk birtokba venne, és megkötözne minket…Szóval, irány szelektálni. 😉

Kalandra fel! 🤠

Nézd meg, hogy hol járunk épp:

PS: Mik a ti terveitek az évre? Osszátok meg bátran! 😉

Ismerj meg minket jobban! 😊
https://www.kalandkalap.hu/rolunk/

One comment

  1. Pingback: Felkészülés a nagy útra - Felkészülés - KalandKalap - Filó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük