Próbajárat

Próbajárat

Volt néhány alkalom, amikor kipróbáltuk a furgonban alvást még a nyár végefelé. Ennek nagyrészt az volt az oka, hogy sajnáltuk a Cikcakkot egyedül hagyni odakint, hiszen ekkor még teljesen kinti cica volt. Ha ő nem jöhet be, gondoltuk majd mi kimegyünk hozzá. Spontán indult a próbajárat.

próbajárat
hát kinek lenne szíve ezt a csöppséget egyedül hagyni?!

Próbajárat napközben

A furgon jó terepet kínált arra is, hogy az állat szokja a bezárt létet, meg a szobatisztasági tréningjein is részt vegyen. Beköltöztünk tehát a csupasz dobozba mindhárman, különböző felszerelésekkel. Boróka spanyol könyvet és füzetet vitt magával, hátha ragad rá valami. Győző hozta a laptopját, és szerkesztette a képeket. A cica pedig hozott játékot, kaját, innivalót, almot, és még több játékot.

Izgalmas tapasztalat volt ülni a kongó meleg kaszniban, és arról ábrándozni, milyen lesz majd, amikor otthonosabb lesz. Persze nem bírtuk túl sokáig bent, hiszen ahogy fordult a nap, és jobban érte a furgont, elég gyorsan kezdett forrósodni bent a levegő, így az első sikeres alombapisilés után valahogy ki is költöztünk egy időre. Levontuk a következtetést, hogy nagyon ütős alapos szigetelést szeretnénk majd beépíteni, hiszen ha áramot akarunk, akkor a napelemek miatt napra kell állni. Nyilván. És a napon állva jó gyorsan felmelegszik az autó. Nyilván.

próbajárat
mobil irodában folyik a kemény munka

És éjszaka

Éjszaka más volt a helyzet. Többször is aludtunk kint, amikor száraz, meleg volt a levegő, akkor gyorsan és nagyon kellemesen lehűlt a benti levegő is, így jót tudtunk aludni. Viszont ha már volt egy kis pára a levegőben, vagy csöpögő eső, vagy harmat, azt nagyon hamar megéreztük. Egyszerűen az egész beltér ilyen párás hatást adott. Mintha kicsit mindenhol nyirkos lenne a furgon. Ilyenkor persze semmi szellőzésünk nem volt még, így nem is csoda, hogy a kilélegzett páránk leült a furgon oldalaira, majd szépen lecsapódott, és lefolydogált.

jógamatracok, pléd meg a romantikus megvilágítás

Tiszta sor, hogy a próbajárat során leszűrt tapasztalatokat mielőbb lecserélnénk komfortos furgonon belüli érzetekre, így nagy figyelmet szentelünk majd a szigetelésnek. Szeretnénk, ha nem melegedne fel úgy, mint egy igazi konzervdoboz, és a párát is valahogy kezelhetnénk, mondjuk megfelelő szellőzéssel.

Van is már egy pár gondolat a sziegetlés kapcsán, kíváncsi vagy?

Tarts velünk, kalandra fel! 🤠

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük